Hecmar

Boodeq Bamboo terrasplanken

Boodeq wordt geproduceerd van het meest duurzame ‘hout’ ter wereld: Bamboe.

Bamboe is een zuiver ecologische grondstof, overvloedig beschikbaar en heeft een meer dan positieve milieubalans. Botanisch gezien is Bamboe een grassoort en de snelst groeiende plant ter wereld. Bamboe komt in meer dan 1000 verschillende soorten. Afhankelijk van de soort, condities en locatie varieert de hoogte van een halve meter tot 30 meter hoogte met 30cm doorsnede. Het kan tot een meter per dag(!) groeien tot het in een tijdspan van gemiddeld 3 maanden de uiteindelijke hoogte bereikt. Hierna begint het in de stam het proces van ‘verhouten’. Na 4 tot 6 jaar zijn deze stammen geschikt als grondstof voor Boodeq.

Voor Boodeq wordt uitsluitend zogenaamd Moso Bamboe gebruikt. Dit type bamboe groeit in zorgvuldig beheerde en gecontroleerde bossen op het vaste land van China in de provincie ‘Guangzhou Zhujiang’ wat ook wel ‘The Bamboo Sea’ wordt genoemd.

Milieuvriendelijk
Deze uitermate milieuvriendelijke grondstof wordt speciaal voor Boodeq geselecteerd en ondergaat vele unieke behandelingen volgens de ‘Strandwoven’ techniek.
Het zo verduurzaamde Bamboe heeft de natuurlijke structuur die we kennen van hardhout maar belangrijker nog; het resultaat is het hardste materiaal in de markt. Met een hardheid van 103,5 MPa is het Bamboe twee keer zo hard als eiken. Bovendien heeft het ecologische materiaal een nog betere stabiliteit dan Teak. Boodeq combineert én overtreft zo de eigenschappen van tropisch hardhout met een milieu- en prijsbewuste keuze. Voor een optimaal natuurlijke uitstraling zijn de terrasdelen gecarboniseerd waardoor ze een lichtbruin patina hebben. Dit prachtige effect wordt versterkt door de standaard af-fabriek 4-zijdige oliebehandeling. Boodeq combineert zo het beste van 2 werelden. Het heeft de sfeer, comfort en uitstraling van een houten terras zonder dat er een boom voor gekapt hoeft te worden. En het heeft een betere milieubalans dan de composiet/synthetische terrasdelen.

De Boodeq terrasdelen worden geleverd in een moderne standaard breedte van 145mm, zijn 20mm dik en 220cm lang. De delen worden eenvoudig geïnstalleerd dankzij het uitgekiende, onzichtbare en gepatenteerde ‘Classic’ bevestigingssysteem.  RVS clips, kopse messing en groef, optimale pasvorm en de af-fabriek oliebehandeling maken van de installatie een koud kunstje.

Boodeq. Een natuurlijk duurzaam, schitterend en verantwoord ‘hardhouten’ terras.

De Boodeq terrasplanken voorgeolied
Lengte 2,20 meter
Breedte 14,6 cm
Hoogte 2 cm

Onderconstructie hoh 44 cm gewolmaniseerd vuren
Lengte ntb
Breedte 4,5 of 5 cm
Hoogte 2,8, 3,8 of 70 cm

Onderconstructie hoh 44 cm Hardhout
Lengte ntb
Breedte 3,8 of 5 cm
Hoogte 2,5 of 65 cm
Verbruik per m2
Terrasplank 7 m1
Onderconstructie 2,5 m1
20 clips per m2

1 m2 weegt ca 30 kg

Indicatie kostprijs:
(voor terrasplank, clips + schroef en onderbalken)
€ 100,00 per m2 inclusief BTW

Voor producteigenschappen en de verwerking, verwijzen wij u naar het kopje downloads rechtsboven van deze pagina.